Arama
Arama Sonuçları
Fahiş otobüs biletine sıkı denetim!..
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.  
81 ilde; kamuya personel alımı!
Son olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, personel alım ilanı yayınladı.
91 sözleşmeli personel alıyor! Son tarih 29 Eylül
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 91 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 29 eylül 2023
Bakan, 'vergisiz telefon' için tarih verdi
Bakan Uraloğlu öğrencilere vergisiz cep telefonlarına ilişkin düzenlemede son aşamaya gelindiğini söyledi.
Çanakkale Boğazı kapatıldı!
Çanakkale Kepez Bölgesi'nde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı.
Motosiklet ehliyetinde yeni dönem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin açıklama yaptı.
Rus turistleri köçeklerle karşıladılar
Astoria Grande adlı kruvaziyer 922 yolcu ve 450 mürettebatı ile Amasra Limanına yanaşırken Rus turistler davul zurna ve köçeklerle karşılandı.
Geçen yıl Posta kargo gönderileri 1,1 milyarı buldu
E-ticaret hacminde gerçekleşen büyüme posta pazarına da yansıdı. Posta kolisi veya kargosu gönderileri son 4 yılda yüzde 84 artış göstererek geçen yıl 1,1 milyar oldu. Söz konusu gönderilerin yüzde 70'inin 2 kilogram altında olduğu kaydedildi.
"Her iki alanda ivme yükselteceğiz"
Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ziyaretlerine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti MilletveKli Ekmekci; "Öncelikli çalışma konusu olarak seçtiğimiz sağlık ve ulaştırma alanlarında ilimizin tüm dinamiklerinin işbirliğinde en üst düzeyde emek veriyoruz.
Tarihi köprüler koruma altında
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tarihi köprülerin bakım ve onarımlarının yapılarak, yenilendiği açıkladı.
Bayram tatili başladı, ulaşımda rekorlar geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 ve 24 Haziran'da bazı köprü ve otoyollarda araç geçiş, havalimanlarında ise yolcu rekoru kırıldığını duyurdu.
Kurban sevkiyatına sıkı tedbirler
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gerekli tedbirleri alarak, bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Demir'den 'sahipsizlik' tepkisi: 'Hani çok istiyordunuz?'
AK Parti 27. Dönem Milletvekili Murat Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirilen hemşehrimiz İbrahim Yumaklı'nın devir teslim töreninde hemşehrileri tarafından yalnız bırakıldığına dikkat çekti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? nerede okudu? kaç yaşında?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? nerede okudu? kaç yaşında? soruların cevapları haberimizde
İLK MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN SETİ BUGÜN VATANDAŞLARLA BULUŞACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Vagon Sanayi (TÜRASAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yerli ve milli olarak üretilen Milli Elektrikli Tren Seti bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşların ziyaretine açılacak.
Araç muayenesinde yeni dönem
Türkiye'deki araç sahiplerine yönelik çevre dostu hizmet sunmak amacıyla araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor. Raporlar kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderileceği gibi raporun özetine e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de ulaşabilecek.
Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü yarın hizmete girecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye'nin en uzun 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşaatında sona geldik. Bu köprünün hikayesinde maalesef vizyonsuz iş bilmez CHP klasiği var. Proje sayesinde zamandan 255 milyon TL, akaryakıttan 31 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 286 milyon TL tasarruf edilecek” dedi.
1 ve 19 Mayıs'ta ücretsiz ulaşım
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.
Cezalardan elde edilen gelir dört kat arttı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kesilen para cezalarından elde ettiği gelir, yaklaşık dört kat artarak 94 milyon 88 bin 597 lira oldu.
Kargo ve kurye sektöründen 1 milyar TL'nin üzerinde yardım
Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, BTK Başkan Yardımcısı Müberra Oğuz ve diğer bakanlık yöneticileri ile Ankara’da bir araya geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan personel alımı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 11 işçi istihdam edecek.
“87,7 milyon TL tasarruf sağladık”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “26 milyona çıkan araç sayısı ve trafikteki taşıt hareketliliği artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80'ine varan azalmalar oldu. Bu, güvenli ve kaliteli yollar sayesinde oldu” dedi. Bakan Karaismailoğlu ayrıca Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli verilerini de açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, ‘‘Seyahat süresini 37 dk’dan 7 dk’ya düşürdük! Zamandan 64,6 milyon TL, akaryakıttan 23,1 milyon TL olmak üzere toplam 87,7 milyon TL tasarruf sağladık” dedi.
İhbarlar tek tek inceleniyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili öncesinde otobüs firmalarına yönelik denetimlerin artırıldığını belirterek, fahiş fiyattan bilet sattığı tespit edilen firmalara idari para cezası kesileceğine dikkat çekti.
Bakanlık, 237 personel 165 makineyle bölgede
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen taşkınlara 237 personel ve 165 makine ile müdahale ettiğini duyurdu.
KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda yerini aldı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi paydaşlarının da arasında yer aldığı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Binden fazla personel alımı yapılacak
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının da içlerinde bulunduğu birçok kuruma binden fazla personel alınacak.
Bozkurt-Devrekani yolu iyileştiriliyor
Bozkurt-Devrekani arasındaki yol sorunu tarihe karışıyor. 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinin akabinde 13 Ağustos 2021 tarihinde Bozkurt'u ziyaret ederek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bozkurt - Devrekani arası ana karayolunun iyileştirilmesi sözü yerine getirilecek.
Havalimanı, 30 bine yaklaştı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, hava yolu istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Kastamonu'da Ocak-Kasım döneminde 28 bin 509 yolcu Kastamonu Havalimanı'nı kullanırken, geçtiğimiz yıla göre az da olsa artış gözlemlendi.
Şoförler dikkat, O zorunluluk başlıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor